O kampanji

Prema podacima iz istraživanja (ESPAD 2019.), pijenje alkohola ostaje visoko među adolescentima u Europi, uz prosječno više od tri četvrtine (79 %) učenika koji su pili alkohol u životu te uz gotovo polovicu (47 %) njih koji su ga pili u posljednjih mjesec dana (trenutno korištenje). Hrvatska je i dalje iznad prosjeka u pogledu konzumiranja alkohola među mladima (HSBC, 2018.).

HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića nastavlja svoje napore u promicanju odgovorne konzumacije alkohola, posebno među mladim ljudima. Upravo zbog navedenih rezultata istraživanja Koordinacije je udružila snage sa Sveučilištem VERN kako bismo pokrenuli kampanju usmjerenu prema mladima, posebice studentima.

U okviru kolegija Community menadžment, studenti VERNa imali su priliku osmisliti kreativnu kampanju koja ima za cilj osvijestiti njihove vršnjake o važnosti odgovorne konzumacije alkohola, odnosno spriječiti zlouporabu alkohola kod mladih.

Zadovoljstvo nam je surađivati s mladim, ambicioznim ljudima i veselimo se našoj novoj, zajedničkoj kampanji!

Pravilnik Instagram nagradnog natječaja „#MaloPomalo“

Održano edukativno predavanje za studente VERNa

Studenti Sveučilišta VERN danas su slušali predavanje mr. sc. Lucija Sabljić, dipl. soc. ped. iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Nova kampanja o odgovornoj konzumaciji alkohola među mladima koju su osmislili studenti VERNa

Na Sveučilištu VERN danas je održano predstavljanje studentskih prijedloga kampanja o odgovornoj konzumaciji alkohola, a najbolja kampanja bit će objavljena početkom 2024. godine. 

BUDI ODGOVORAN, BUDI UMJEREN

Stranica konzumirajodgovorno.hr sadrži informacije o važnosti odgovorne i umjerene konzumacije alkoholnih pića. Web stranicu je pokrenula HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića, s ciljem povećanja dostupnosti korisnih informacija i praktičnih savjeta o umjerenoj i odgovornoj konzumaciji alkohola, kako biste mogli konzumirati alkohol na siguran i odgovoran način. Stranica konzumirajodgovorno.hr promovira odgovornu konzumaciju alkohola u Hrvatskoj i podržava globalnu strategiju Svjetske zdravstvene organizacije, s ciljem smanjenja štetne konzumacije alkohola. Posjetite i druge europske web stranice koje promiču odgovorno konzumiranje alkohola na http://www.responsibledrinking.eu/

.