Obavijest o obradi osobnih podataka

Obavijest o obradi osobnih podataka ima za cilj pomoći Vama da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

Voditelj obrade osobnih podataka je: Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u okviru koje djeluje HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića.

Kontakt podaci:

Hrvatska udruga poslodavaca;
Radnička cesta 37a, 10 000 Zagreb;
tel: +385 1 48 97 555;
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Našu web stranicu se može posjećivati samo u informativne svrhe te se sljedeće informacije automatski prenose s vašeg preglednika na naš poslužitelj:

  • IP adresa vašeg krajnjeg uređaja 
  • Informacije o vašem pregledniku
  • Naziv web stranice s koje nas posjećujete
  • Naziv posjećene stranice s ponudom (URL) ili datoteke
  • Datum i vrijeme vašeg posjeta
  • Informacije o statusu, poput poruka o pogrešci
  • Količine prenesenih podataka i status pristupa (prenesena datoteka, datoteka nije pronađena, itd.)
  • Operativni sustav i verzija operativnog sustava vašeg računala kao i naziv vašeg davatelja pristupa

Svrha i pravna osnova

Kada posjetite našu web stranicu, koristimo IP adresu i ostale podatke koji se automatski prenose s vašeg preglednika na naš poslužitelj kako bismo Vam:

(i) mogli pružiti traženi sadržaj

(ii) jamčiti sigurnost i stabilnost naše web stranice i preduhitriti neovlašteno korištenje

(iii) omogućiti ugodno korištenje naše web stranice.

Pravni temelj za obradu podataka je članak 6., stavak 1., slovo f) GDPR-a, tj. legitimni interes proizlazi iz gore navedenih svrha obrade podataka. Ni pod kojim okolnostima prikupljene podatke ne koristimo za osobne zaključke o vama i ne izrađujemo profile. IP adresu ne možemo povezati s konkretnom osobom.

Kolačići

Nužni: Skupljamo obavezne ili funkcionalne kolačiće koji se odnose na funkcionalnost naših web stranica i omogućuju nam da poboljšamo uslugu koju vam nudimo putem naših web stranica, na primjer dopuštajući vam da prenosite informacije na stranice naše web stranice kako biste izbjegli ponovno unos podataka, ili prepoznavanjem vaših preferencija kada se vratite na našu web stranicu.

Statistički: Ukoliko pristanete, skupljamo i analitičke kolačiće koji nam omogućuju da prepoznamo i prebrojimo broj posjetitelja naše web stranice, da vidimo kako se posjetitelji kreću po web stranici kada je koriste i da zabilježimo koji sadržaj gledatelji gledaju i za koji su zainteresirani. To nam pomaže odrediti koliko često pojedine stranice i reklame posjećuju te kako bi odredili najpopularnija područja naše web stranice. To nam pomaže poboljšati uslugu koju vam nudimo pomažući nam da osiguramo da naši korisnici pronađu informacije koje traže, pružanjem anonimiziranih demografskih podataka trećim stranama kako bismo vam prikladnije ciljali oglašavanje i praćenjem uspjeh reklamnih kampanja na našoj web stranici.

Vaša prava

Imate prvo na pristup, ispravljanje, brisanje, ograničavanje i prijenos podataka i prigovor na obradu. Osim Voditelju obrade osobnih podataka (Hrvatska udruga poslodavaca), pravo na podnošenje prigovora/žalbe imate i nadzornom tijelu.

Kontakt podaci nadležnog hrvatskog nadzornog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Selska cesta 136, 10 000 Zagreb;
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 1 4609-000;

Povreda osobnih podataka

O svakoj nezakonitoj povredi podataka, HUP će kao voditelj obrade osobnih podataka, bez odgode, izvijestiti AZOP o istoj

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

  • UREDBA (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka)
  • Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18) te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

Redovito unaprjeđujemo naša Pravila o privatnosti kako bi unaprijedili i Vašu zaštitu.

Ova Pravila o privatnosti ažurirana su 19. svibnja 2022. godine.

Srdačan pozdrav,

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) – HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića 

BUDI ODGOVORAN, BUDI UMJEREN

Stranica konzumirajodgovorno.hr sadrži informacije o važnosti odgovorne i umjerene konzumacije alkoholnih pića. Web stranicu je pokrenula HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića, s ciljem povećanja dostupnosti korisnih informacija i praktičnih savjeta o umjerenoj i odgovornoj konzumaciji alkohola, kako biste mogli konzumirati alkohol na siguran i odgovoran način. Stranica konzumirajodgovorno.hr promovira odgovornu konzumaciju alkohola u Hrvatskoj i podržava globalnu strategiju Svjetske zdravstvene organizacije, s ciljem smanjenja štetne konzumacije alkohola. Posjetite i druge europske web stranice koje promiču odgovorno konzumiranje alkohola na http://www.responsibledrinking.eu/

.